Egy őrségi szállás "dicsfény" lapjáról a reggeli

Mi az a dicsfény lap? 

Nos, a reggelizetést illető ifjúkori tanulmányaimhoz kötődik ez a civil életben általam még nem hallott fogalom. Boldogult katonakoromban ugyanis a tapolcai 6904 harckocsiezredben rettentettem el a gaz imperialistákat a haza elfoglalásától, mint harckocsiparancsnok. Eközben esetenként voltam konyhamunka-parancsnok is és a társaimmal közösen (köztük a Gellért szállóból bevonult K. T. szakáccsal) többször adtunk nagy sikerű reggelit, ebédet és vacsorát a 800 fős legénységnek. A sikert bizonyítja, hogy a legénység két év alatt - az emlékeim szerint - átlagosan nyolc kilót gyarapodott testsúlyban a kemény fizikai igénybevétel ellenére. 


1. ábra. A reggeli fontos része a finom péksütemény


E szolgálat közben vezettek a századirodákban mindegyik rettenthetetlen harcosról, így rólam is, egy dicsfény lapot. Erre kerültek, vagy kerültek volna rá a dícséretek s a fenyítések, amit - a lap neveként - dicsfény alakban rövidített le a sereg humorérzéke. 



2. ábra. Reggelizni a kertben is lehet, illatos virágok társaságában


Vén fejjel most szállást adunk ki az Őrségben és itt is van valami hasonló dícsfény lap, legalább virtuálisan. A kedves vendégek megírják a véleményüket a nálunk tapasztaltakról. Legutóbb ezt kaptuk a reggeliről (a levelet a nevek nélkül megismételve):

Kedves ....! Nagyon szépen köszönünk mindent! Minden finom es bőséges volt! Kulturált kedves kiszolgálás! Igazán egy csodában volt részünk! Sok sikert Magának és további szép napot! Köszönjük!! ... család apraja naggya!


3. ábra. Így néz ki egy őrségi dödölle, amit köretként ebédre és vacsorára szokás enni az Őrség jobb éttermeiben


Mit tehetünk hozzá e kedves sorokhoz? A legnagyobb öröm, ha a kedves vendég szívesen gondol ránk és jól érezte magát nálunk. Köszönjük!


Irodalom

Video a szállásról és környezetéről 

Cserépmadár szállás (3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező, 11 ágy) egy hangulatos őrségi szállás

Csinyálóház (2 háló, fürdőszoba, étkezőkonyha, 5 ágy) különleges szépségű őrségi szállás

Őrségi látnivalók

Őrségi szállás medencével

Őrségi szállás félpanzióval

Őrségi lakosztály

Őrségi szállás házi jellegű vacsorával






Varga Géza 

szállásgazda 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház hivatalos oldala

Veleméri szállás az őrségi és őrségközeli látnivalók legjobb bemutatásával

Problémamegoldásban segít az őrségi szállás