Őrségi szállás és a "törött macska" tünetegyüttes

Az ideiglenesen megcsonkított hazánkban Zabar a leghidegebb magyar település, ahol - a meg nem erősített szállongó hírek szerint - a legnagyobb téli hidegek idején a macska eltörik, amikor befordul a sarkon (1. ábra). Nem vizsgálva a hír tudományos hitelességét, az kétségtelenül feltételezhető, hogy hallatán az olvasók egy része felkapja a fejét és megjegyzi a település nevét. Ha szeret sielni, netán hűtőházat keres, akkor azt is megnézi a neten, hogy van-e sípálya, hűtőház és turizmust szolgáló lakosztály a faluban. S ez adja a hír reklámértékét az őrségi szállásadók számára is, akik a kegyetlen konkurrenciaharcban versenyelőnyre szeretnének szert tenni, de legalább meg szeretnének maradni. Hiába a kitűnő őrségi szállás, ha a vendég nem szerez tudomást sem a létéről.



1. ábra. Drámai pillanat: a macska éppen eltörik a kanyarban (fotógrafika)


Akad persze nehézség is, ha egy őrségi szállásadó át akarja venni a kitűnőnek látszó ötletet. Például Veleméren, ebben a bűbájos őrségi faluban egyetlen árva sípálya, vagy hűtőház sincs, ráadásul a turistaszezon is nyáron van, nem télen. S a rekkenő hőségben mégsem lehet a fagyban eltörő macskákra hivatkozni. Aztán etikai és állatvédelmi aggályok is felmerülhetnének. Egy nyilvánvaló hazugságra nem illik reklámkampányt alapozni. Az állatvédők meg felszólalhatnának, hogy miért is nem fűtik jobban Veleméren a sarkokat. 

Nyilvánvaló, hogy fordítani kell egyet a dolgon. 

Arról biztosíthatjuk a nagyérdemű, reménybeli szállóvendégeket, hogy Veleméren sem télen, sem nyáron nem törik el a macska a kanyarban, mert ez az erdőkkel koszorúzott, tavakkal tarkított táj - különösen a nyaralások idején - kifejezetten kellemes éghajlatú. Az már csak hab a tortán, hogy a termálstrandok gyűrűjében lévő őrségi szállások is kitűnőek. Aki nem hiszi, az a 06(20)534-2780-as telefonszámon szállást foglalva ki is próbálhatja őket! A töröttmacska-mentességet garantáljuk!



2. ábra. A veleméri Cserépmadár szállás Belső szobája











Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház hivatalos oldala

Veleméri szállás az őrségi és őrségközeli látnivalók legjobb bemutatásával

Problémamegoldásban segít az őrségi szállás