Őrségi szállás kihasználatlan vonzereje



1. ábra. A Boronaház előtt van a baráti beszélgetések egyik színhelye (a kép régen készült, azóta a székek közé került egy asztal is, amin elfér a két, vagy több kávéscsésze



Minden szállásnak vannak gyengébb és erősebb oldalai, sajátosságai. Jó, ha ezeket a szállásadó is, meg a közönség is idejekorán tisztázza, mert akkor könnyebben egymásra találhatnak. Harminc éve adom ki a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház nevű magánszállásunkat s még mindig érnek e téren meglepetések. Olyan érzésem van, mintha valamit még nem használtam volna ki a vendégcsalogatás terén.

A történet magyarázatához tartozik, hogy korábban kiadtam egy tucat könyvet s alig jutott el néhány emberhez. Újabban a fészbukon teszem közzé a blogbejegyzéseimet s ezek kétségtelenül tömegekhez érnek el. Az elmúlt 4 évben a kb. 900 blogbejegyzésemnek 800 000 olvasója volt. A bejegyzéseim elsősorban a rovológiai kutatásaimról szólnak, ami egyeseket érdekel, másokat meg nem. Világos, hogy azoknak nagyobb élmény a szállásom, akik érdeklődnek a rovológiai kutatások iránt. Nos, ebből adódhat a jelen cikk témája. Felismertem ugyanis, hogy jobban kellene gazdálkodni az értékeinkkel, csak azt nem tudom még kristálytisztán, hogy miképpen is kellene hozzákezdeni. Az 50-es években a szülőfalum gyógyszertárának homlokára az volt kiírva, hogy Nálunk legfőbb érték az ember. Talán ezt a nemes gondolatot (az írástörténeti kutatóműhely jelenlétét) kellene jobban kidomborítanom nekem is, ám ezt az álszerénységem eddig többé-kevésbé megakadályozta.



2. ábra, Egy igen régi kép


Amikor most a reklám területén új utakra kellene lépnem, talán ezt az irányt is kihasználhatnám. Igaz, hogy egy vénember esetében a személyes varázs lehetőséget már csak mérsékelt reményekkel lehet számításba venni. Ennek ellenére nemrég előfordult, hogy két férfiolvasóm egymással beszélgetve így fogalmazott: 

- Érdekes, hogy ennek a Varga Gézának egy csomó női tisztelője van itt a fészbukon. -  

Ezt követően tudatosult bennem, hogy valóban, a legtöbb segítséget és elismerést nőktől kapom. Hogy ennek mi lehet az oka, azt nem tudom pontosan meghatározni. Az azonban bizonyos, hogy hálás vagyok érte.

Kőnig Adrienn például így értékeli a helyzetet: "Nagyon becsületesen és szépen vezetitek a szállásotokat és nem gondolnám , hogy párja lenne - még egy - az egész országban ! Így aki mégis mást választ az sok mindenről lemarad, de főleg a csodás környezetben a veled történő beszélgetésekről - ami pedig megfizethetetlen !!! Az emberek nagy része nem is tudja, milyen nagy kincs vagy! S számomra érthetetlen, ha valaki nem a kellő tisztelettel tekint rád!" 

Nem tudom, hogy mennyire illik egy ilyen szép és kedves értékelésnek ellentmondani. Valahogy nem találok ellenérveket (lehetséges, hogy az engem közelebbről ismerő családtagjaim tudnának segíteni?). Ezért pusztán csak mellékelek egy másik, hasonló álláspontot: 

Tassy Lilla, egykori kedves múzeumlátogató vendégünk írja a fészbukon a fenti, igen régi kép (1. ábra) alá írt hozzászólásában: 

"Ott ülhettünk egy régi nyárban, a teljes tudatlanságban, hogy ki is a kedves vendéglátónk... s a jó kis kávé mellett érkezett a gondolat a könyvek írójáról, aki a maga varázslatos valóságában volt ott velünk. Életem egyik rendkívüli csodája volt!!!"


3. ábra.  Magyar hieroglif írás


Nos, erre a gondolatra esetleg fel lehetne építeni az új reklámhadjáratunkat. A feladatot megkönnyítheti ama szerencsés körülmény, hogy a szállásokat jellemzően csinos, fiatal nők szokták lefoglalni, mert szép hazánkban ők szervezik meg a családi nyaralásokat. Van is annak valami utolérhetetlen bája, amikor felhív egy gyönyörű szőke női hang és azt súgja a telefonba: - Géza, szeretnék magának küldeni százötvenezer Ft szállásdíjat! - 

Ezért nagy örömmel fogadom e tárgyban minden kedves szálláskereső véleményét, aki a foglalás részleteinek megbeszélése mellett elmondaná a reklámunkkal kapcsolatos javaslatait is a 06(20)534-2780-as telefonszámon, vagy személyesen!



Ne fogadjon el utángyártott, sérült csomagolású, vagy rosszarcú eladó által kínált Cserépmadár szállás és Csinyálóházat! Rovológus által vezetett hiteles őrségi szállás csak nálunk!  



Kétségtelen, hogy elfogult vagyok, mert teljes szívemből szeretem az Őrséget és a szállásunkat, de Ön is így járhat, ha egyszer nálunk nyaral! Hívja most a 06(20)534-2780-as telefonszámot!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház hivatalos oldala

Veleméri szállás az őrségi és őrségközeli látnivalók legjobb bemutatásával

Problémamegoldásban segít az őrségi szállás