Őrségi szállás reklámja gésákkal


Gárdonyi Gésa


Ha a nyájas olvasó nem tudná, hogy melyik két gésa volt a Balaton szerelmese, akkor ezt most eláruljuk: Gárdonyi Gésa és Jókai Mór. Az idők könyörtelen elmúlása miatt azonban vélük már nem lehet megbeszélni e kutya világ történéseit.




Jókai Mór



Azonban még sincs veszve minden, mert a Teremtő kifürkészhetetlen akaratától függő ideig még lehetőség van arra, hogy Varga Gésa írástörténésszel tegyük meg ezt egy kávét kavargatván a veleméri Cserépmadár szálláson. 




Varga Gésa




Eközben megvitatható Attila hun király fővezérének, Onogesius (Hun Gésa) vezérnek az élettörténete is, az őrségi jelkincs jellemzőivel egyetemben. Ez a kettő ugyanis összefügg, mert a hunok Róma elleni hadjáratát Onogesius vezér szervezhette meg Őrségből kiindulóan. A hadi készleten minden bizonnyal szerepeltek a magyar hieroglif írással írt ősvallási jelmondatok, amelyek egy részét a veleméri Sindümúzeumban mutatom be a nagyérdemű közönségnek. 




Onogesius (Hun Gésa)




Azaz a jobb gésák ma már nem a Balatonhoz, hanem inkább az Őrséghez kötődnek. Ebből kifolyólag, amikor a gésatisztelők nyári szállás után néznek, ezt már nem a Balaton vidékén, hanem az Őrségben érdemes kezdeniük. Legalább egy gésa bizonyára szeretettel és tisztelettel várja Önt! 


Szabály, hogy a sikeres reklámhoz kölyökkutyák, vagy szép nők képe kell



Sajnos, kölyökkutya-képre nem futotta, be kell érnünk ezzel a bajadérral






Velemér ugyanilyen elkápráztatóan lélekbe markoló - mint e bájos leányka képe. A tavaszi táj, az emberek és az épületek minden szépre fogékony embert lenyűgöznek és rabul ejtenek. Ha sikerült felkeltenem a nagybecsű érdeklődését, akkor ne habozzon sokáig, hanem foglaljon most! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház hivatalos oldala

Veleméri szállás az őrségi és őrségközeli látnivalók legjobb bemutatásával

Problémamegoldásban segít az őrségi szállás