Egy őrségi szállás válasza a "Mi végre vagyunk e világon?" kérdésre

Az érdeklődő gyors választ kaphat a címben megfogalmazott filozofikus kérdésre, ha szállásfoglalás céljából felhívja a 06(20)534-2780-as telefonszámot. Mert - a korántsem elfogulatlan és érdektelen szállásadói álláspontom szerint - azért vagyunk e világon, hogy legalább néhány napra megpihenjünk és felüdüljünk az Őrségben.


1. ábra. A veleméri Cserépmadár szállás (egy autentikus berendezésű, de korszerűen felszerelt őrségi szállás) Belső szobája


A címbeli kérdést sokan, sokféleképpen megfogalmazták már. Általánosan és filozofikusan az élet értelme címszó körül rajzanak a gondolkodók gondolatai. Ez a kamaszokban és filozófusokban visszatérően felvetődő kérdés az emberi élet és létezés célját és értelmét firtatja. Miért vagyunk itt? Miről szól az élet? és Mi értelme az emberi létnek? E kérdések megválaszolása számos filozófiai, tudományos és teológiai elméletnek volt tárgya a történelem során. Számos magasröptű és laposabb válasz is született rájuk. Közülük a legrokonszenvesebb, bár a filozófiai emelkedettséget talán nélkülöző, vagy csak rejtve tartalmazó válasz erre a következő: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.  Nos, mi éppen erre az otthonra tudunk egy javaslatot tenni.


2. ábra. Az egykori borospince bejárata a veleméri Cserépmadár szálláson


E sorok írója a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház gazdájaként kínál átmeneti időre barátságos otthont azoknak, akik a nyaralásuk idején el akarnak töprengeni a fenti filozófiai tételen, meg azoknak is, akik nem kívánnak eltöprengeni rajta. Ha azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon érezzük benne magunkat, akkor a hétköznapok nyüzsgésétől megfáradtaknak, valamint a meg nem fáradtaknak is éppen ideje felhívniuk a 06(20)534-2780-as telefonszámot szállásfoglalás végett. Mert ebben a csodaszép természeti és emberi környezetben otthon érezheti magát mindenki.



3. ábra. A veleméri Cserépmadár szállás egyik fürdőszobája



4. ábra. A veleméri Cserépmadár szállás, egy igényes őrségi szállás előszobafala



Irodalom

Video a szállásról és környezetéről 

Velemér

Őrségi látnivalók

Őrségi szállás medencével

Őrségi falusi turizmus

Őrségi szállás félpanzióval

Őrségi lakosztály

Őrségi szállás Szép kártyával

Őrségi szállások reggelivel

Őrségi szállás házi jellegű vacsorával





06(20)534-2780
cserepmadar@gmail.com




Varga Géza 

szállásgazda

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház hivatalos oldala

Veleméri szállás az őrségi és őrségközeli látnivalók legjobb bemutatásával

Problémamegoldásban segít az őrségi szállás