Őrségi szállás és tökfesztivál

Az őrségi települések is csatlakoznak ahhoz a dícséretes hazai mozgalomhoz, amely a legkülönfélébb ürügyekkel fesztiválokat rendez, ami végül általános evés-ivásba és vigalomba, meg adok-veszekbe torkollik. Ezekhez a fesztiválokhoz az adott környék valamely nevezetes enni-innivalóját használják cégérként. Nincs ez másként az Őrségben sem, ahol az olajos magjáért termesztett tök (tökmagolajütés, tökös programok és tökös ételek, példul a mennyei tökös-mákos rétes) köré szerveződik az ünnepség. Én is ezt az alkalmat használtam ki a tökmagolaj beszerzésére, ami finom is, meg gyógyító hatású is. 



1. ábra. Kedves vendégünk által tökből és virágból készített kompozíció a veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház pajtája előtti öreg padon


A Nyugat-Dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai, valamint gasztro-turisztikai rendezvénye az Őrségi Tökfesztivál Őriszentpéter, Magyarszombatfa, Nagyrákos és Szalafő településeken került megrendezésre szeptember 10-12. között.  Az őrségi szállások ilyenkor megtelnek vendégekkel s nem történt ez másképpen nálunk sem. 



2. ábra. A pajta belsejében 


Az adott most alkalmat a jelen cikk megírására, hogy az egyik kedves vendégünk készített egy szép díszt tökből és virágokból, levelekből (1. és 2. ábra), amit kedves emlékül itt hagyott a pajta melletti öreg padon. Olyan szépre sikeredett, hogy - köszönetem jeleként is - lefényképeztem és közreadom. 

Okozzon örömet másnak is! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veleméri Cserépmadár szállás és Csinyálóház hivatalos oldala

Veleméri szállás az őrségi és őrségközeli látnivalók legjobb bemutatásával

Problémamegoldásban segít az őrségi szállás